On the road
No connection
info@theroadexperience.com

@Derwegvan

Die bubbel in Nederland bestaat ook nog wel als je terugkomt

@Derwegvan

derwegvan leven in een camper

Wie is Derwegvan? 

Wij zijn Bryan en Manouk en sinds december 2018 op pad met onze Fiat Ducato. Voordat ons avontuur begon woonden we samen in Breda. Ik (Manouk) was werkzaam binnen de jeugdzorg. Bryan was accountmanager bij een internationaal bedrijf. Onze vrije tijd hebben we het laatste jaar met name gestoken in het ombouwen van ons busje.

Derwegvan Fiat Ducato

Derwegvan Fiat Ducato

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Wij hebben elkaar 2,5 jaar geleden via Happn ontmoet. Ik (Manouk) was net een weekje verhuisd naar Breda en Bryan fietste langs mijn nieuwe huis op weg naar de voetbal.

Hoe komen jullie op het idee om in een periode in een bus te gaan leven?

Onze eerste vakantie samen vierden we in Marokko. Heel idealistisch keken we samen naar een aantal surfers op het water. Toen ontstond het idee om samen te gaan reizen. Wat houd ons tegen? Niets. Thuis dachten we er verder over na en kwamen op het idee om in een busje door Europa te trekken. Er zijn op dit continent nog zoveel mooie plekjes te ontdekken. We kochten meteen een busje en zijn begonnen met het ombouw proces.

Hoe zag jullie voorbereiding eruit?

Met aardig wat ups en downs kan ik je vertellen. Sinds het busje bij ons op het pad staat zijn we aan het ombouwen. Ons eerste plan was in de zomer van 2018 te vertrekken, maar door motorische problemen moesten we dit uitstellen. Dit uitstellen gebeurde nog een paar keer. Uiteindelijk hebben we besloten in december 2018 te gaan werken in een wintersport gebied in Oostenrijk. Een mooie manier om de reis te starten en wat geld te verdienen voor onderweg.

 

Derwegvan

Derwegvan onderhoud

Waar gaat de reis heen?

Momenteel verblijven we in Saalbach-Hinterglemm. Ondertussen in ons busje helaas naar Nederland gesleept en moeten we op zoek naar een nieuw busproject. Na het wintersportseizoen gaan we naar Nederland om ons nieuwe busje op te halen. Daarna rijden we direct door naar Lagos in Portugal. Daar beginnen we aan een seizoensjob in een vakantie complex waar we voornamelijk gaan surfen. En tussendoor plannen we een aantal korte tripjes door de Algarve. De bergen in, strandjes ontdekken en actief bewegen in de natuur.

Wat is jullie doel van de reis?

Voornamelijk genieten! Nieuwe mensen ontmoeten, plekken bezoeken en ontdekken waar locals weg van zijn. Om die reden is onze social media naam “@derwegvan” ontstaan. We hebben het er wel eens over gehad om een website te maken waar we onze avonturen delen en anderen motiveren om ook de stap te maken en de wereld te ontdekken.

Derwegvan camperleven

Derwegvan camperleven

Waar zijn jullie het meest bang voor?

We hebben nu al zoveel tegenslagen gehad. Als we straks in ons nieuwe busje wegrijden dan zullen we niet meer bang zijn, haha! In het begin waren we met elke tegenslag bang dat we terug moesten naar Nederland. Terwijl we net de stap hadden gemaakt om weg te gaan.

Hoe financieren jullie de reis?

Seizoen werken, paar maandjes reizen en weer een seizoen werken. En daarnaast maken we plannen om lokatie onafhankelijk geld te verdienen. We hopen uiteindelijk onafhankelijk te zijn lokale mensen te helpen. Via HelpX willen we als vrijwilligers aan de slag.

Derwegvan ombouw

Derwegvan ombouw

Kunnen we jullie volgen?

Yes! @derwegvan, met name op Facebook en Instagram.

Wat is jullie motto? 

Je kunt beter spijt hebben van iets wat je gedaan hebt, dan van iets wat je niet gedaan hebt.

Willen jullie nog iets zeggen tegen andere avonturiers?

Als je twijfelt om de stap te gaan maken, al is het om gewoon voor bepaalde periode te reizen of voor een langere tijd de wereld over te trekken ga het gewoon doen! Stap uit de bubbel in Nederland en ga! Ga genieten, die bubbel zal er ook nog zijn als je ooit weer terugkomt. Jij bepaald uiteindelijk zelf wat je doet en niet een ander 😉

 

Ontdek meer avonturiers die onderweg zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *